dumma mig

varför satte jag mig själv i denna jävla dryga situation? blir så irre. som en fight med sig själv hela tiden. dras hela tiden mellan "men lättå" och "nää borde inte". excuses excuses excuses.. blä

döda mä

lite efter sådär

Hittade min chokladkalender och märkte att jag inte hade ätit upp lucka 17-24:D höhö
Nu längtar jag till jul, fast tvärtom. Jag välkomnar istället vår och sommar.

Var iaf nyss ner till polisen och lämnade nycklar som jag hittade ute på backen igår.
Nu blir det plugg!


keep me in your pocket

helgbilder

fre, middag på jvg.



lör, efter jobb hela dagen drog vi till miki, och sen krogen, hur orkar man är frågan?



uppenbara svaret på frågan ovan är att man orkar ett tag, typ nån dag. sen är man helt slut. som idag och igårkväll efter jobbet. helt död och en förkylning som aldrig vill försvinna, bara bli värre och värre. men men det som står på schemat idag är: betala räkningar, skriva hemtenta, skjutsa johanna till ridningen, sedan kolla på alla one tree hill vi missat!

have a nice day!

Det känns tomt - eller hur?

helt slut. jvg igår trots att jag jobbade delad tur på dagen, 10 h jobb vart det. jvg var kul iaf! :)

ann kom hit imorse och vi spenderade hennes sista tid i ljusdal för en månad framåt. vi träffade bland annat en konstig man som delade med sig lite väl mycket om sig själv till oss, exempelvis om sina spermier och sånt, det borde tilläggas att denne person inte var frisk, det var iaf sjukt roligt, även om man inte får skratta till vissa. efter åkte vi till elin en snabbis. sen hade jag och ann ett emotional hejdå. jag som varit så stark ang detta, men kändes helt sjukt fel att säga hejdå när vi stod där vid bilen, trots att det är rätt. jdin och min vänskap alltså, du är så speciell för mig. tror inte nån riktigt förstår, inte jag heller. har aldrig känt såhär faktiskt. puss på du<3

sedan drog ett trött gäng till salladsbaren och käkade pirra. sen åkte jag och jobbade kväll, fram tills klockan 22. så nu är jag hemma och är sjukt trött. nu väntar dusch, sen säng. kommer med lite bilder från helgen imöra. :) tack och hej!

gnatt


hon som upptar mina tankar och hjärta<3

ork nepp

rolig middag igår

pissig natt inatt, ca 3 timmars sömn

bra på jobbet hittills. ska tillbaka kl 16. jobba till 22

borde sova nu men är uppe i varv

ena foten utanför

Hej alla!

Vad har hänt idag... Tiden bara flyger iväg, det är sjukt egentligen, hur lite tid vi har och vad vi gör med den. Jaja, ska inte vara filosofisk idag. Dagen har varit bra hittills. Jag har varit på apoteket och köpt ipren och strepsils för halsen. Förkylningen har tagit om, härligt. Har bara varit förkyld non-stop sedan oktober, men nej nej, kan väl lika gärna fortsätta då. Hoppas det inte blir mycket värre till imorgon då jag ska jobba 11 timmar, delad tur. Då beöhver man energi kan jag lova.

Gjorde också omtentan idag på kriminologin, och klarade det, så känns skönt! Nu sitter jag och kollar på Califorination, som är bättre än någonsin, s04 nu! Jag tackar Robin och Robin för förslaget!

Ikväll blir det middag på Järnvägs med Ann, Mikaela, Elin, Micke, Robin och Robin! Ska bli mys och förhoppningsvis gött! Dom har ändrat menyn sen jag var dit sist, vilket var för någon månad sen.

-----------------------------------------------------------------------------------------

Måste bara nämna gårdagens ridlektion. Det var bland det bästa jag varit med om! Vi var bara tre stycken, brukar vara ca 6-7 st annars, så blev nästan som en privatlektion. Susanne hade fokus på oss alla hela tiden och hon lade märke till något som jag lagt mig till med när jag rider (orkar inte förklara vad :p) och shit vilken skillnad det blev när jag rättade till det! Nu ska jag verkligen jobba på den biten! Känns så bra att man utvecklas hela tiden, därför fortsätter jag rida, därför tröttnar jag aldrig. Plus att hästar är de mest lyhörda, klokaste och finaste djuren som finns. Tycker synd om de som aldrig får uppleva det.


Mys med Cosse igår :)

ta på hakan

idag är en bra dag och en dålig dag.

bra:
- är i ä-bo och mamma lagar mat till mig nu
- jag ska snart gå en promenad med malin!
- jag ska sedan träffa ann och miki på salongen
- rida!
- kolla bb med mina soulmates

dålig:
- märkte att jag inte klarat jävla pisstentan, endast för att man kan fick minus poäng om man inte fick hade rätt svar. fattar inte logiken i det! så jävla irriterad. hade typ brytit ihop om det hade varit en annan dag.
- måste göra en omtenta imöra då :/ mycket förberedelse, och har inte boken. NAJS!
- Ont i huvve 


frihet i blicken

Hade en underbart mysig dag igår! fick inlämningsuppgiften klar tidigt och sen blev det handla och göra lunch! micke fick smaka på min favvorätt och han tyckte den var awesome! sen semla på det, sjukt nisse! sen vitlöksbröd och cola. å cheeseballz. värsta fetdagen kan man säga!



Idag har jag en fullproppad dag! skriver mer sen! :)

ha en bra dag

vissa

vilken dag och vilken kväll.

världsbäst tripp med ann till hudik. skratt och skämma ut sig hör till vanligheten. shoppade lite najsiga saker som typ en lampa och kleeeeder. åt på donken och tog världens godaste kycklingburgare, chicago star nåt. sjukt god! sen glass med kolasås på den. kolasåååååååås vilken lycka! träffade på jonatan också och snackade lite, trevlig den grabben!

sedan kom vi hem och och jag försökte oss på att struva upp lampan, men helvete heller. fatatdes en jävla mejsel. ska ju vara en liten en jävel, inte en normal e, näää näää. irre som fan. blev lite plugg sen efter det blev det bandy. överlycklig då ljusdal gjorde avgörande mål i sista matchminuten. överlycklig fick vi inte vara länge eftersom det finns vissa personer som lever av att trycka ner andra. sen åkte jag och ann hem till miki för big brother, makrillmacka mm.

du är så modig och strong! älskar dig som fan!

i'm out for tonight. trött. natti

ma dear

drar till hudik med min sköna <3


.

Rekommenderar denna dokumentär till er idag. Sjukt längesen jag blivit så berörd, arg och äcklad. Hur kan det gå till såhär? Hur fan kan detta ske? Dear Zachary - A letter to a son about his father






helikopterflygning


tjooo

Heeeeej!

Dålig uppdatering varje helg här! Sry :) Denna helg har iaf varit mestadels lyckad! ;) Mys med Elin& Miki på fredagen, sen gick jag, Miki och Ann ut nykter för att dansa lite! Sedan på lördagen så var det dags för birthdayparty för moi. Det var kuligt som bara den hemma hos mig men sen så tyckte tydligen de på jvg att jag var för full för att komma in. Kan inte hålla med eftersom jag kommit in andra gånger då jag var extremt mycket fullare (haha bra anledning där) men men! ;D Dom har väl alltid rätt där kanske. Men sur blev jag och råkade säga lite dumma ord heheheheeee. Gick iaf hem och gjorde mer värda saker! Typ:) Skyller iaf ännu en gång på teqilan som aldrig varit snäll mot mig! Haha!

Här kommer bilder iaf från lör! Och tack alla bra människor som var där! <3






:)

gott om dåliga vanor

same old, same old. sörgligt! äh fan nu dränker vi oss i tequila.



SKÅL Å SÅ!



ladda ladda




ladd för möradaga!
<3

whatta ?

Höhö klockan är fan bara två och känns som jag har hunnit med massa idag ju! Tvätta, vare på rolig lunch med roliga personer, varit på systemet, albins, matpunkten, bakat cupcakes med ann och annat smått. Klockan borde vara typ fem eller nåt nu. Ja men då ska jag plögga lite rååå! :) Sen ikväll blir det Miki och mys! Och sedan kommer Annis efter jobbet hennes å! <3 wihooo!


hembygdsgååårn

Goddag! :) Ny dag, nya möjligheter. Full av energi idag, ovanligt lättå. Tvättat idag och städat lite granna :) Nu drar jag soon till hembygdsgårn och äter med Ann och Tony. Dom har ju efterrätt på fredagar :p hehe




pusshej

where i belong :D



Är hemma där jag hör hemma, på min Blåbärsstig! Min egna personliga smygstalker sitter bredvid mig och följer varje move jag gör, as usual. Men trivs lättå!

Dagen har varit helt underbar hittills. Har suttit på bibblan och fått mycket jättemycket gjort. Gick sedan in på snabbdatorn på bibblan och hade fått jättefina gratulationer! Och ett underbart roligt mail från Tessan, aka Zebbe. Håll på och garva läppen av mig där jag stod på bibblan. Nu ska jag och Little J skapa en vacker smörgåstårta sen blir det One tree hill-matathon. Och ridning ikväll såklart! :) Nu börjar peppet inför lördag! WOHOOOOOO

Brotha:)

Vill gratta min käre broder idag! 19 år!
Underbara du<3<3




i'm fighting words i never thought i'd say

Igår :)
Älskar er så sjukt mycket!






Idag: Ätit en rejäl havregrynsgröt, beställt böcker på Adlibris är vad jag hunnit hittills idag även fått hum om vad som ska läsas härnäst i kurserna. Så resten av dagen ska bestå av plugga, sola, diska, städa. Typ nå sånt, men blir väl nå annat i slutändan om jag känner mig själv rätt.

VD

Alla hjärtans dag igår. Inte en dag som jag är så big fan of. Men hade en mkt mysig dag med Micke. Bakade kakor, spelade kort(förlora hela tiden, sur som fan :p ), åt natchos till lunch, gjorde thaimat till middag och kolla film: Kenny Begins. Rolig film med weird bra humor, men lite för tråkig på nåt sätt! Men lätt värd! Allmänt myyyys:)



-------------------------------------------------------------------------------------------------------

Idag blir det serier(tisdag är lätt bästa seriedagen; Greek, Gossip Girl, 90210, Himym), läsa bok, sola med Ann. Och efter sola så åker jag och Annis till mamma och pappa och spelar lite Little Big Planet med Johanna och firar pappsen som fyller 45 idag! Grattis min älskade far <3

<3<3

girls najt

Wonderful spårad tjejkväll på lördagkvällen.
Spel, shots, snack, dans och allmänt urflipp!






Älskar er som fan! Ni är dom bästa som finns<3

Östersund

Men tjaaaa! Har inte blivit mkt bloggskrivande på de senaste dagarna! Så nu kommer det en hög med inlägg som sammanfattar senaste dagarna lite granna! Östersund var helt underbart! Vi missa ju första dagen pga härliga Sj, tåget var nästan 5 timmar försent :/ Men andra dagen var jättekul och extremt givande på många sätt. Vi läser ju psykologi med inrikting coaching och ledarskap. Vi fick bla sitta i grupper och bli coachad och även coacha andra. Läraren var bland det bästa jag någonsin varit med om, där kan vi snacka erfarenhet och brinna för sitt arbete. Underbar dag som sagt! :)

Lite bilder här dåååå:




hals


Ledkrysset

Sitter nu på STFs nya vandrarhem i Östersund, Ledkrysset kallas det och ligger i gamla brandstationen. Här har de haft tur med vädret. Typ ingen snö ju. Vi blev iaf 5 timmar sen, inte ok men orkar inte vara bitter, är jag alltför ofta. Mamma ligger nu i chillrummet och kollar på tv och jag sitter på rummet och tänkte kolla på lite Califorication och trycka i mig chips! Tagga för föreläsningar imorgon då, när andra ligger bakis :p Hehe hare! Och tare lunch ikväll.



Tryffelhund

Sitter hemma och väntar på att tåget ska ankomma till Ljusdal, det har försenats successivt under dagen! Just nu är de beräknat till 15. Skulle ha vart här 10.45. Undra när fan vi är framme i Östersund då? Vi kommer iaf missa alla föreläsningar idag, så vi siktar på dom imöra istället.

Har iaf passat på att göra tentan nu på förmiddagen, så den är gjord. Känns skönt, men den var svår, eller egentligen inte så hemskt svår, men det sjuka är att man får minuspoäng om man inte har rätt. Pissigt tycker jag.

Men nu ska jag och mamma dricka en kopp te, sen bege oss ner till tåget!



Bye!

ja men kulit

morn morn då dear readers!

fint underbart väder vi hade igår, idag är det dock bättre. men tågtrafiken inte så bra! vi ska ju till östersund idag jag och mamma!

jo men bra! tåget är redan försenat 40 min till uppsala från stockholm. undra när det kommer till ljusdal. och till östersund för den delen. rolig dag att åka tåg! vill fanimej inte vara med om samma mardrömsresa som förra gången i östersund.

ska dricka lite te och äta macka med micke nu, men han är osocial för han har köpt ny mobil. sen så ska jag göra en testtenta inför den riktiga tentan ikväll! aja! ha det bra nu suckers!

Lever kvar i samma damm

Sjukt uttråkad och har för en gångs skull energi till att göra massa saker, skulle lätt kunna ut och springa runt sjön, gå ut med Kingen eller något fysiskt! Men självklart känner jag ju detta nu för att det snöar och blåser och jag vet att om det skulle klarna upp ute så skulle jag inte känna mig motiverad längre. Så funkar jag har jag märkt. Din störda jävel. Visst är det helt sjukt att man kan gå från överskottsenergi till ett helt dött tillstånd? Eller tvärtom. Den övergången är fan bland det värsta som finns! Hatar att sitta där och bara känna "fyfan vill bara sova" sova i en vecka. Vakna igen och börja om. Men det går aldrig att börja om. Nepp

Har faktiskt läst jättemycket idag och är nöjd med mig själv. Och nu ca 5 minuter senare så känns det som vanligt att det fattas något! Blir galen på denna ständiga känsla! Frågan är om man någonsin kan få känna sig fulländad och maximalt glad? Tveksamt. Det ligger ju självklart hos en själv och det störda psyke man har. Känns liksom som det är tomt i mig, eller känner mig typ till hälften fylld. En förändring som jag vet skulle göra mig gott är att sluta plugga på distans! Det är verkligen inte rätt för mig alltså! Kanske man skulle flytta till Gävle eller Östersund ändå. Helst Gävle, till Ida och Hanna. Lättå! Trots detta återstår det som är sönder, och det går inte att flytta ifrån.



<3

Nu ska jag sluta gräva ner mig och dunka sjukt jävla hög musik istället. Dansa runt i lägenheten och skriksjunga blir nog najs. Bli av med lite överskottsenergi. Mmm.. Sitter väl här om 15 minuter igen skulle jag tro.

Bara av att känna en doft

Pluggdag idag! Faila lite på den punkten igår!
Men igår blev det iaf en härlig prommis med Mala och Kingen! Sen träffa jag Mikaela och sedan Micke!

Japp plugg hela dagen nudå! Ska försöka läsa över 100 sidor vetenskapliga texter :/ suck! Sen blir det ridning och efter det spela Little Big Planet 2 med lovely people! :D Måste även packa ikväll, eftersom jag och mamma åker till Östersund imorgon runt kl 9-10. Träff på psykologikursen!



Good day to y'all

Pissed

Har ju nämnt Classe förr i min blogg! Han stänger ner sin blogg jämt och ständigt men nu är den öppen igen. Men jaja, iaf så hittade jag ett inlägg som man blir förbannat pissed över. Kolla gärna på videon, det är inget äckligt eller nåt , no worries. Kolla HÄR ! Säger inte att jag stödjer det han skrivit, fast säger inte att jag inte gör det heller.
Enjoy....

Actionman

- köpte en kikare idag. det var ju lite sådär spontant!

- var på banken och fixade pensionsparande idag. vuxenpoäng där då!

- plugg nurå!

hare! haaj!

ATTACK

NU är det givet med P&L! LÄTTÅ som fan!

Att få se Jared Leto, snyggaste människan som existerar och själva 30 seconds to mars. omg... asså omg... och Those dancing days. Ja herregud. Hjärtat slår skiten ur mig just nu



Happy girl! :D:D:D:D::D

Poppies

Morn morn!

Jag hade en helt underbar kväll igår. Mikaela och jag gjorde middag tillsammans efter att hon slutat. Sjukt gott blev det. Gjode egen panerad fisk, med potatis och citronsåsen våran! Gött så ini! Sen kom ann förbi efter hon jobbat klart! Fattades bara en liten Elin då :/

Vi bara prata på som vanligt och otroligt mycket skratt! Ni är så jävla underbar alltså! Jag lever av den energi ni ger mig. Nu ska jag försöka lägga den energin på att plugga iaf i 5 timmar. Men blir ju lite svårt då jag får jävla kravbrev från biblioteket på den boken jag verkligen behöver tills på fredag och tentan! Jaja, får väl köpa bokjäveln då, kostar ju bara 600 kr, rimligt. fast tvärtom.




pyss! ha en bra dag!

helt vanlig konversation

[You]
ananas porr... du vet?

[Ann-varin Udomphanich]
inte kiwi då?
eller jordgbubb?

[You]
joep. fast imöra blire de

[Ann-varin Udomphanich]
va skönt

[You]
MMMMMMMMM
så ini

[Ann-varin Udomphanich]

jag vill oxå ha ananas porr

[You]
alla vill. ska vi inte ha orgie?!?!?!?!?? kan vi inte starta ett event här på facebook om en ananassex-orgie?!?!?
bjuda in alla som vill

[Ann-varin Udomphanich]
JAAAA
schyssta råå

[You]
skulle vara sjukt roligt! och sen se om några dök upp! sen när dom kom så säger vi att ananaserna rymde.

[Ann-varin Udomphanich]

lätåååå
men nej asså folk får ta med sina egna ananaser
DAAAH

[You]
ok! men då säger du och jag att vi har tyvärr svamp i underlivet och inte kan vara med men att alla andra får sexa fritt

[Ann-varin Udomphanich]

mmm lättå
vi kan agera fotografet
fast fotografer

[You]
hahaha bra..

sång till dig

Jag har alltid varit en expert på att hålla uppe en fasad av craziness och skratt, inte för att detta är endast en fasad, utan jag är ju allmänt crazy och glad som person, men jag har aldrig velat visa mig ledsen eller lägga mina problem på andra. Jag har alltid suttit själv på mitt rum och tyckt synd om mig själv. Vad detta bottnar i vet jag inte. Älskar att lyssna på andra och vara ett stöd för andra, men aldrig har jag velat ha något stöd tillbaka, kanske jag har velat men inte vetat hur jag ska ta emot det? Detta har dock förändrats på senaste tiden, senaste halvåret. Jag vet det specifika tillfället det förändrades, och det kommer jag aldrig glömma. För det har satt sina spår. Det var med dig Ann, det var på Kolsvedjavägen 10, det var sittandes i fotöljen i vardagsrummet i lägenheten som då var min och Martins, det var när du höll min hand, kramade mig, bara fanns där, fast vi knappt kände varandra. Det var nog just därför jag tog emot det på det sättet jag gjorde. Och en process satte igång i mig den dagen. Processen att lära mig öppna upp för andra, att ta emot hjälp. Sedan dess har du alltid funnits för mig. Ingen liknar dig, finns ingen som du, ingen så godhjärtad, omtänksam, fin, rolig, störd och totalt jävla underbar. Du har förändrat mig Ann, på ett så bra sätt. Skulle inte kunna må så pass bra idag om det inte var för dig. Jag kan inte förstå, och vill inte förstå att om två veckor flyttar du! Om två veckor kommer du inte kunna komma och spotanvåldgästa mig flera gånger i veckan. Om två veckor börjar du ett nytt liv, som kommer bli underbart! Är så glad för din skull och jag kommer sakna dig så jävla mycket. Det här är inte något jävla hejdåbrev, inte inte, utan det här är något slags tacktal till min bästa vän.

Älskar dig. Fan så sjukt mycket.

katt åker pulka


loco loco

Heeeeeeej!

Inget internet igår och ingen ork heller! Fredag var en mycket rolig kväll ! Lördag var också jävligt roligt! Väldigt lyckad helg måste jag säga! Och nu är mitt liv fulländat igen för Mikaela är hemma <3 Hon är så fin den människan, inside and out! Och Elin och Ann är underbart fin! Ni är underbar ni mina vänner! Vad skulle jag göra utan er?

Bilder från helgen här då

fre:





lör! haha vi hade lite roligt då robin och robin låg och söv. heheeee.. sen flippa det ur totalt och min kamera dog så några andra bilder får ni inte se :p hahaha





Nu ska jag försöka plugga lite! Och slänga i mig lite kall pirra!
Hoppas ni haft en bra helg people!

true story

finns inget värre än ettriga små hundar.
finns inget värre än ettriga små hundar.
finns inget värre än ettriga små hundar.
finns inget värre än ettriga små hundar.

döda määä . håååålll käääääfteeeeeeeeeeeen




the end

lugna mä

ligger i soffan med datorn på soffbordet. musen ligger bredvid mig i soffan. att skriva detta inlägg är en kraftansträngning ska ni veta. måste lixom göra en sit-up för att skriva. jävligt jobbigt när man är en sjuk jävel. har inte någon energi what so ever. orkar fan inte vara sjuk, seriöst!!! mår på ett sätt jag aldrig mått förr. så jävla konstigt. men aja. ska försöka äta nåt nu sen kolla serier och försöka sova eller nåt.

hare bra alla!



hälsningar en ledsen tjej

Incoming flum

Nu ramlar det in inlägg här!


Hittade denna på datorn och tänkte att jag kan bjuda på den.
Jag och Johanna doin' our thing så att säga :D :D

Roligast med filmen är vår käre moder. Hennes försök att inte störa eller synas lyckas inte så bra ;D


Helt vanlig tisdagkväll

Jag och Ann hittar på saker om vi har tråkigt lixom.


Jag vattnar dina växter än

Dagen:

- Varit upp på jobbet och fixat med lönen och även solat lite.

- Ätit gott. Bland annat Ben and Jerrys

- Pluggat. Känns som det tar forever att ta sig igenom dessa böcker.

- Inspirerats av massa härlig ny musik. Inte denna jävla mainstream skitmusik, dock så uppskattar jag ju det ibland också. Men för att få en riktig musikupplevelse så är det omöjligt för mig att bara lyssna på sådant som pop och RnB. Indie in my <3.




-----------------------------------------------------------------------------------------------------

På lördag kommer Mikaela hem! Längtar som bara den! Åååh blir nästan tårögd :') På lördag blir det också bandy med Elin! Och sen förhoppningsvis träffa Mikaela på kvällen då! Ska iaf försöka hålla mig borta från alkoholen i helgen tänkte jag. Om inget dyker upp dvs :p

Ska läsa lite till nu sen bär det av till ridningen!

Puss

hoho

Jag och Ann har snackat om att börja träna, med tanke på hur vi behandlar våra kroppar. Illa that is.

Meeeen...

Jag tränade någorlunda mycket förr och åt mycket bättre mat. Nu tränar jag INGET och har inte gjort på typ ett halvår-år (förutom ridning en timme i veckan då), dricker föör mycket och äter chips och annat skit för ofta. Trots denna livsstil så väger jag mindre än på flera år. Sjukt. How can this be? Måste vara musklerna som försvunnit... Orka bygga upp igen. Har min grundkondition och den får duga. Men någon dag ska jag börja ta hand om mig själv igen.

Ointressant inlägg I know, men orkar inte skriva om annat just nu!



Liten hest på bilden måste ha varit ca 15


Inga krafter för en vacker utgång

Lugn kväll?!? jajaajajajajja men typ! vilken kväll.

men saker kan förändras.

ni vill inte veta. jag lovar

ann kom nu förfan! hahahah serri! du är underbar




Kanske möter vi en vår igen

Off to work! Hoppas på en lugn kväll!


Intressant faktiskt!

Ojojoj. inte kan jag rå för att jag är BÄST i världen på att göra wook e. Asså gött elelr vAAAAdd? En energidryck på den och mitt liv är typ komplett. Ja herre jesus.

Fick ett samtal från min underbara Veronica nyss också! Diskuterade Dexter å så! För er som inte har mycket att göra på fritiden så kan jag verkligen rekommendera serien Dexter (inte Dexters laboratorium, dock så är ju det kung å). Kung serie. Kung kung kung. Wonkidonk håller med hon å! Lättå lättå lättåååå! Önskar jag kunde sitta och kolla serier hela dagarna men meeen tillbaka till plugg måste jag nu. Eller snart :)


Intressant jag läser nu faktiskt!
Lite interesting facts here for u guys:


- 2010 var det 159 personer som avtjänade livstidsstraff i Sverige. Endast 5 st av dessa var kvinnor.

- När häxförföljelserna var som värst (runt 1670-talet) så dödades över 300 kvinnor i Sverige. Vanligast genom att först halshuggas och sedan brännas på bål. I litteraturen så målas det oftas upp att kvinnorna brändes på bål levade. Detta var dock inte alls vanligt. (Sarnecki, 2010, s.25ff)

- Tidelag var bland de värsta brotten förr i tiden, ca på 1600-1700-talet. Det var mycket vanligt att pojkar/män hade samlag med boskapsdjur. Sverige hade mest rapporteringar om tidelag runt om i världen på denna tid, ca 700 pojkar/män blev straffade med döden för detta(halshuggning och brännas på bål). Även djuret dödades. För att förhindra tidelag, , så förbjöd man bland annat unga män att gå vall, detta skulle isf ske med vuxnas övervakning. Ett exempel alltså på den tidens brottsprevention. (Ibid.)


Det var allt för denna gång! :D

Hörs haaj!

Farmor <3

Kan inte hitta motivation alls till att ens öppna böckerna.

Ska jobba ikväll också. Måste sluta ta på mig jobb. Går ut över skoljobbet för mycket.
Och idag så fyller farmor år, jag som ville åka och gratta henne men det hinner jag inte om jag ska hinna plugga och jobba.

RSS 2.0