I'm willing to be the one that you put on a pedestal

Jag är jobbig. Att leva med mig är inte lätt. Den insikten kom till mig för mycket längesen. Men varför lär man sig aldrig av sina misstag? Varför upprepar man samma mönster? Dom säger att tiden läker alla sår och det gör den... Men som man brukar säga så lämnar det ett ärr och det kommer alltid finnas där och störa och vara fult. Jag hatar att vara svag och jag hatar att jag är så kall men ändå världens känselspröt. Jag kan ärligt säga att jag vet exakt varför jag gör varje sak jag gör, varje reaktion och agerande ligger till grund någonstarns i saker som hänt osv. Jag känner mig själv utan och innan men ändå kan jag inte rätta till det som förstör för mig! För när jag är där i mönstret så måste jag fullfölja det först och sen ångra det och be om ursäkt.

Kände bara för att skriva av mig litegranna! Ikväll blir det Småstadsliv Live med dom underbara människor som står ut med mig varje dag; Micke, mamma och Johanna :D KUNGKUL!

Varje sten

Senaste dagarna har jag haft fotbollskväll med killar + Olivia, tränat 2 grr, varit hos mamma och pappa och underhållt min käre syster, beställt lite kläder, beställt småstadsliv live biljetter till 4 pers, varit i Hudik, blivit förbannad på busschafför som inte lät mig åka med bussen hem, blivit glad för nästa busschafför lät mig åka billigare:) men fick iaf sitta ute i Hudik på bryggorna i solen och värmen, lyssna på ljudbok, äta dadlar och ha det bra:)


motivation

Vart är min motivation till att plugga? Jag har mycket svårt att hitta den just nu. Vill inte sätta mig ner och läsa. Borde läsa Ted Goldbergs bok, men den är så tråkig. Jag vill göra roliga saker ist. Funderar på att gå upp på Källbacka och träna nån timme och sen sola. Men borde inte. Borde plugga å inget annat. Men trök.


av längtan till dig

jag vet. du vet. det som betyder nåt:) <3

new week

Det är lättare nu för tiden med måndagar. Förr hatade jag måndagar och hade nästan ångest. Jag vaknar nu för tiden varje måndag och åker iväg till Hudik för att träffa studiegruppen. Det sätter igång min vecka på ett bra sätt. För man får energi av att träffas och checka av med alla och bara vara med dom som är i samma situation som en själv :D Blev iaf en kort visit i Hudik idag då vi bara gick igenom lite saker. På fredag ska vi opponera på den andra Hudikgruppens gruppuppgift. Våran första opposition alltså. Ska väl gå bra hoppas vi :)

Bild lånad av Emelie!

Helgen har iaf varit jättebra. Känner dock att man gjort av med lite väl mycket pengar men men... Har man just fått pengarna så får man göra det. Plus om man är rikare än man brukar för en gångs skull. Har ätit alla helgens måltider ute: Fredag: Hembygdsgården och Stadt. Lör: Pizza med Ann och sen thaimat med andra Ann. Söndag åt jag, Micke, Ann, Johan och Stefan på Michells. På söndagen var jag dessutom entrévärd på Tallåsens sista match trots att man var sliten. Farmor vann lottpriset och folk kanske trodde att jag fuska men det gjorde jag iiiiiinte :p

Nu kommer mamma och Johanna och hämtar mig så ska jag titta när Johanna rider.

Puss på er

gz

Ikväll firar vi Ann. Imorgon fyller hon 21 men det ignorerar vi för hon tycker hon börjar bli gammal. Så vi firar mest Ann bara för att hon är hemma å så ;)
Ha en bra kvel

Flyt

Jag har flyt, jag mår kung, allt är så bra just nu!

Varför:


- Båda mina Annisar är hemma. Både Ann Engberg och Ann Varin Udomphanich.

- Elin Larsson kommer hem om några timmar!

- Jag har just ätit go lunch och efterrätt på Hembygdsgården med Ann och Tony.

- Vi ska fira Ann med fest imöra och alla underbara ska vara med!

- Camilla Läckberg har kommit ut med en ny bok, ÄNTLIGEN!

- Fått CSN idag.

- Sen lönen å!! Och jag som trodde jag skulle få ganska lite i lön men kommer få MKT MKT mer än jag trodde.

- Vi, studiegruppen, är klar med gruppuppgiften! Vi är så jävla bra!

- Jag och Micke ska äta middag på Stadt ikväll!

- Det går bra i Wordfeud!


Det kommer bli en jävligt bra helg!

Hudik å Hudik

Känns lite som jag bor på halvtid i Hudik. CUL är mitt andra hem. Blir ju lätt så när inlämning av gruppuppgift närmar sig. Vi är iaf snart klar och den ska in på tis. Imöra åker jag till Hudik igen. Har varit där varje dag denna vecka. Jag har varit produktiv idag iaf. Direkt då jag kom hem från Hudik lagade jag fiskpinnar och potatis och sen drog jag och träna en timme sen åkte jag och umgick med mina tre bästa vänner. Jag, Elin, Ann och Miki åt gött, babblade och spelade spel.

Jag har massa bilder som ligger på min telefon och vill bli visad. Men jag orkar inte ladda över. Men kommer väl nån bildbomb snart :D

Natti!

Påminnelse

Dagen: Föreläsningar, städat och nu träna. Det är en helt ok dag!

Igår fick jag min första någonsin påminnelse på en räkning. Jag är en väldigt organiserad människa när det gäller sånt där. Hade helt enkelt glömt å betala den.

AVG sa just att jag har haft virus i datorn. Surprice. Jag är ju den största porrsurfaren there is, kanske är därför. Eller så är det för att AVG suger.Sista jag har att säga är att bland de bästa köpen jag gjort i mitt liv är Samsung Galaxy sII. Så den som funderar på att köpa den, tvivla inte. Kung telefon!

Words

Saker tar mycket tid nuförtiden. Jag är inte hemma lika mycket, mest ute och ränner som det känns. Därför mycket dåligt uppdaterande av mig.

Jag kan iaf dela med mig av en sak som sas på en föreläsning, som jag gillade.

Alla vet att jobba med äldre eller funktionshindrade har en allmänt lägre status. Det handlar om att upprätthålla en ok vardag för dessa människor, istället för att ”bota” som är möjligt att göra med alkoholmissbrukare eller andra patienter. Vi kan ju inte få en gammal människa och bli yngre eller ta bort funktionshindret för någon som är funktionshindrad, därför blir inte jobbet lika ”storartat” som det blir när du kan bota någon. De som aldrig jobbat inom vården vet inte vad det innebär och kommer inte göra det förrän dom varit där. Det vi gör är svårt och mycket komlext och det är värt att beundras.

Hoppas ni mår bra :) Det gör jag!

domino

Tjenis!
Det är en ny vecka nu, efter en bra helg. Björn har bott hos oss i helgen och vi körde tvådagars. Jag gick ut gratis två gånger, det är bra att umgås med killar. Tack denna helg pöjkar:)
Igår började allvaret igen. Skoooola. JAg åkte till Hudik och vi började på allvar med gruppuppgiften. Det är inte lätt när man är 7 personer som ska försöka få ihop en uppgift, alla är så olika och tänker olika, men det är det som är det härliga sörreni. Det gick väldigt bra iaf :D Sen så var det en väldigt bra dag öf rjag fick både min Melissa skiva och min Samsung Galaxy s2. Och ännu bättre blev dagen av att vi gick på kungfilm, Jägarna 2.

Idag blire fixelifix, pluggeliplugg och imöra blire Gävle och föreläsningar.

nya saker
lagomt å så. nöjd å så

i got you

Jag har svårt att veta vad jag ska skriva på bloggen nuförtin. Händer för mycket känns det som, eller kanske inte egentligen... Men men, iaf så har jag haft en bra vecka. Varit i Hudik 3 ggr och träffat min studiegrupp. Nästa vecka blir det lite Gävle och även Hudik. I helgen så kommer jag crasha mina grabbars killhelg eftersom jag inte pallar att åka till Sthlm som det var tänkt. Sen vill jag inte missa höstcrusingen i Ljusdal heller.

Idag har jag kollat på en film tillhörande kursen vi läser nu, filmen heter "På rätt sida älven". Handlar om klasskillnader i Göteborg, jättebra! Så om ni har tråkigt nån gång, kolla gärna. Sen har jag och Micke spelat Sims 3 och min sim nådde sin livsönskan och Mickes också snart! :D Sims 3 är kuligt, men fortf inte lika kul som 2:an hehe. Nu ska jag kolla på ett avsnitt Project runway sen lyssna på ett 45 min långt radioprogram som också tillhör kursen. Filmen och radiprogrammet är grunden till en gruppuppgift som vi ska göra!

Förövrigt så har jag ångest över att det är höst och soon to be winter. Blääääää. Men finns fina höstdagar också, så man får glädjas av dom. Under; höstbild från long time agooo!


Hoppas ni får en bra helg allihopa! :)

dagens tankar

När jag sitter och åker mycket tåg och buss så sitter jag även och tänker lite för mycket, på lite allt möjligt viktigt och oviktigt. Dagens busstankar har gått kring oss människor och vårt behov att sätta stämplar och kategorisera andra människor. På exempelvis högstadietiden så fanns kategoriseringar som emos, fjortisar, plugghästar, tattare osv. Behovet av kategoriseringen hänger väl även kvar än idag skulle jag vilja säga att jag märkt, fast dock under lite andra benämningar. Undra om folk som "platsar" i olika fack vetat om att de blev eller blir sedda just så... Man kan alltid undra hur folk har sett, eller ser, på mig. Jag har en bild om hur folk ser på mig, men jag undrar hur folk säger om de ska förklara vem jag är för någon som inte vet vem jag är :p Det är roligt att reflektera över dessa ting, men något svar behöver man ju inte, utan det känns skönt att ha kommit dit att man vet vem man själv är. Hur andra ser dig spelar väl egentligen ingen roll bara du och dina nära vet, men intressant är det, riiiight? :D

P&Khere it comes

slänger upp lite bilder från helgen, alla gillar väl bilder lissååm.
Tack mina vänner för bra kväll :)

HIG

Hejsi svejsi!
Hanna och Ida är väldigt bra vänner vill jag börja med å säga. Dom gick med på att gå upp tidigt på morgonen i onsdags för att följa med mig på Högskolan och visa mig runt och bara vara allmänt stöd. Behövde detta då jag fortfarande var jävligt chockad, så jag är väääldigt tacksam. Första dagen var jättebra! Träffade en tjej som jag connecta med direkt, Sofi heter hon. Det brukar vara väldigt mycket att ta in sånahär dagar, men all information blev inte så jobbig denna gång, då jag varit med om introduktioner några gånger nu (kurser och lärarutbildningen). Efter dagen hämtade Micke och Peter mig och Sofi och körde Sofi till vandrarhemmet, och sen åkte vi till Sassa och Jennys lägenhet och käkade pirraaa!

Tors och fre var också bra, vi fick våra studiegrupper och man lär sig att hitta i skolan mer och mer. Nu har jag haft helg och kopplat bort allting ett tag, träffat alla som gör mig glad och avslappnad, låtit skolan smälta in. Idag var jag en sväng och träffade studiegruppen och imöra blir det Hudik för att kolla på teleföreläsning. Nu är man igång iaf! Hoppas ni har det bra :)


5 dagar sen

Femman på mitt tangentbord saknas, hehehehe.

Hörreni, var ett tag sen nu, 5 dagar sedan som rubriken säger. Och det har hänt mycket. Läs om ni orkar, skriver mest för min egen skull, för att man ska kunna läsa det senare nån gång om man känner fört:)

Det var iaf meningen att jag skulle börja min fristående kurs på onsdagen på Högskolan i Gävle, och att jag skulle åka dit på tisdagen och sova hos Ida och Hanna och passa på att umgås med dom. När jag skulle åka på tisdagen så kom det som legat och gnagt så länge men som jag skjutit bort. "Jag kan fan inte hålla på såhär längre" Då menar jag just läsa kurser. Anledningen till att jag läst kurser är för att jag har sedan förra året velat komma in på socionomprogrammet i Gävle men det är väldigt höga intagningspoäng just där och trots mina bra betyg och trots att jag gjort högskoleprovet, så kom jag inte in förra hösten och efter det så har jag fortsatt att läsa kurser för att vänta på nästa år då jag kunde söka igen. Så jag sökte ju också detta år och kom inte in men låg som reserv. Tackade iaf Ja till reservplatsen med no hope om att komma in. Så jag tackade även Ja till kurserna och tänkte att jag kunde läsa dessa och under tiden söka jobb. Med tanke på att jag har lägenhet så tar jag ju studielån och man vill inte lägga sina studentlånsår(man får bara 6½ år) på att läsa kurser.

Men som sagt så kom det ikapp mig i tisdags. Jag bestämde mig för att skita totalt i kurserna och inte slösa nå mer jävla tid och pengar på skiten. Var skapligt less ska jag säga. Lägenheten är det jag oroat mig mest över eftersom om man ska säga upp den så är det ju 3 månader och man ska ha pengar till att betala dessa, plus att jag vill inte bli av med den och då inte ha nånstarns att ställa alla möbler man köpt. Får ju inte plats hos mamma och pappa. Men det får fan ordna sig för jag tänker inte tvinga mig igenom en till termin med meningslöst plugg som inte leder till nåt (jag kan dock inte säga att det är bortkastad tid, för det har varit lärorikt och jag kommer troligvis kunna tillgodoräkna dessa sedan). Slösade säkert 100 spänn på att ringa denna dag och alla sa likadant; "Gå på magkänslan!" "Du kan inte tvinga dig själv till något du absolut inte vill". "Det ordnar sig"

När jag lägger på telefonen efter att jag pratat med Ida så känns det helt ok. Saker ordnar sig ju alltid, ellerhur? Ca 15-30 minuter senare ringer ett Gävle nr, och jag svarar.
Hejsan, jag ringer från Högskolan I Gävle, jag ringer för att erbjuda dig en plats på socionomprogrammet i Gävle.
Chockad tjej!!! Börjar grina, som jag redan gjort flera gånger den dagen. Jag som just hade bestämt mig för att sluta plugga. Jag tackar iaf såklart Ja och dagen efter så börjar jag på Socionomprogrammet i Gävle.

Nu har jag varit i Gävle i 3 dagar och fått lyssna till praktiker inom yrket, träffat nya människor och lyssnat på bra förläsningar. Jag kom in på det jag ville, som jag inte trodde. Detta blir mitt liv nu i 3½ år och det känns bra än så länge, men jag vet att det kommer bli tufft också. Och snart flyttar vi troligtvis till Gävle som vi tänkt ett tag, då blir det lite billigare åså. Ibland undrar man om allt bara är slumpen. Samma dag som HIG ringde mig så ringde dom Micke och sa att han fick komma på anställningsintervju i Gävle. Slumpen... Ja ni, det får man aldrig veta :)

Nu räcker det med ord för denna gång. Nu ska jag och Mikael deppa över Sveriges förlust och sen gå till sängs. Jag ska sova aslänge imöra. Har gått upp alldeles för tidigt dessa dagar. Natti

RSS 2.0